Як вибрати РРО

Перше питання, з яким необхідно визначитися при виборі РРО – який тип РРО буде відповідати вашим потребам.

РРО бувають двох основних типів – ЕККР (електронний контрольно-касовий апарат) або фіскальний реєстратор (фіскальний принтер).

ЕККР  не потребує  додаткового обладнання. Це самостійний пристрій. Він потребує попереднього програмування найменувань та цін товарів чи послуг, забезпечує їх облік, друк розрахункових та інших звітних документів. ЕККР невеличкий за габаритами, не займає багато місця на прилавку, має автономне енергозабезпечення та порівняно недорогий. Касовий апарат краще підійде для невеликого  магазину, бару, офісу, кіоску.  Там де немає великого потоку клієнтів і необхідності пробивати велику кількість чеків в одиницю часу.

Для великого магазину чи підприємства з планами на розширення краще підійде фіскальній реєстратор. Він забезпечить обслуговування великої кількості клієнтів, здійснення  мобільного контролю за обліком товару і роботою персоналу.  Фіскальний реєстратор – це принтер чеків, який працює у фіскальному режимі і вимагає для роботи касира повну комп’ютерно-касову систему, що включає індикатор клієнта, комп’ютер, монітор, клавіатуру, мишку, програмне забезпечення, блок безперебійного живлення та інше . Вартість такого комплексу  вища, ніж вартість окремого  касового апарату, але система має багато переваг. Швидкість обслуговування клієнтів помітно зростає, контроль обліку товарів стає більш надійним, отримується можливість швидко здійснити аналіз обороту чи зафіксувати наявність товару. Також полегшується програмування та ведення бази товарів.

Друге питання яке цікавить користувача – надійність РРО.

Надійність РРО залежить від досвіду виробника. В нашого Центру сервісного обслуговування є багаторічний досвід роботи з різними виробниками. Якщо ви звернетесь до представників ЦСО, вам завжди нададуть хорошу пораду, навчать роботі з обраною моделлю апарата.

Третій важливий аспект роботи с РРО – функціонал пристрою.

Сучасні РРО відповідають більшості вимог споживача. Вони забезпечують передачу даних у фіскальні органи. Спосіб передачі може бути обраний користувачем. РРО може підключатися до провідного Інтернету, Wi-Fi або за допомогою GPRS-модема. Також РРО забезпечують формування та передачу денних звітів, надає можливість роздрукувати звіти періодичні. В кожному з РРО можна вести залишки та контролювати запаси товару. Якщо у вас є якісь особливі вимоги до РРО, вам необхідно отримати консультацію спеціалістів сервісного центру.

Сучасні РРО прості в використання, інтуїтивно зрозумілі, роботі з ними досить легко навчитися. Навчання проводяться спеціалістами  сервісного центру.

Пам’ятайте, в Україні існує реєстр РРО дозволених до використання, тому РРО необхідно обирати згідно цього реєстру!

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Кошик